Een website laten maken is tegenwoordig wel even andere koek dan pakweg tien jaar geleden. Tegenwoordig heeft u niet alleen de mogelijkheid om een keuze te maken uit templates en aangepaste templates, maar maatwerk webdesign is ook voortdurend in ontwikkeling. Dan hebben we in deze tijd ook nog te maken met de zogenaamde responsive website. Kiest u daar nu wel of niet voor? Wij scheppen graag wat helderheid.

 

Zelf een website maken met een template

Nog altijd zijn er veel ondernemers die een eenvoudige website zelf maken in plaats van dat zij een maatwerk website laten maken. Het hoeft dan ook niet moeilijk te zijn. In verreweg de meeste gevallen heeft u de keuze uit tientallen en soms zelfs honderden templates. Wanneer u deze instelt, dan heeft uw website direct een ‘echte uitstraling’. U hoeft het enkel nog te vullen met tekst en eventueel visueel materiaal. U heeft natuurlijk goed gezocht naar een apart template, want u wilt niet dat er nog honderden websites met dezelfde uitstraling zijn. Op basis hiervan willen wij u enkele statistieken geven:

  • Google bezoekt 20 miljard websites per dag
  • In 2011 kwamen er wereldwijd 300 miljoen nieuwe websites online
  • Het aantal nieuwe websites op jaarbasis groeit gestaag
  • Op dit moment zijn er een kleine 2,3 miljoen Nederlandse websites

Toch liever een maatwerk website laten maken

Voor hobbywebsites, zoals bijvoorbeeld reisblogs, is een standaard template natuurlijk prima. Toch, aan de hand van de statistieken die wij met u hebben gedeeld mogen we toch wel zeggen dat zelfs de meest aparte standaard templates al duizenden keren in gebruik zijn genomen. Als ondernemer heeft u een responsive website nodig met een goede huisstijl, ook als starter. U wilt toch later worden herkend aan uw logo, uw kleurgebruik en bijvoorbeeld uw slogans? Dit verhoogt uw kans op succes, uw naamsbekendheid en de waardering voor uw onderneming. Met maatwerk webdesign een website laten maken zorgt voor een grotere kans op online succes.

Een website laten maken met aandacht voor alle factoren

Een zakelijke website komt er niet alleen met een goed maatwerk webdesign. Uw huisstijl kan nog zo perfect zijn, u heeft ook bezoekers nodig die dit zien. Dit betekent dat er aandacht besteed moet worden aan SEO, ofwel Search Engine Optimization. U kunt de vindbaarheid van uw website ook helpen door beeldmateriaal toe te voegen. Hierbij is het wel belangrijk dat het visuele materiaal van hoge kwaliteit is en dat u hier daadwerkelijk ook de rechten over heeft. Een professional in bedrijfsfotografie biedt u hierin de oplossing.

Is een responsive website nodig?

Tegenwoordig is een responsive website echt nodig. Een responsive website is een site die ook optimaal functioneert wanneer deze wordt bezocht met een mobiel apparaat, zoals een tablet of smartphone. Een kleine 80% van alle Nederlandse websites is nog niet (volledig) geoptimaliseerd naar een responsive website. Dit is veel, zeker omdat het grootste deel van de internetgebruikers tegenwoordig een mobiel apparaat gebruikt in plaats van een desktop of laptop.

Meer informatie

Wilt u een responsive website laten maken, inclusief goede bedrijfsfotografie, SEO, een doeltreffende huisstijl en meer? KIWI webgroep staat voor u klaar. Neemt u gerust eens vrijblijvend contact met ons op.