Vandaag de dag is het internet moeilijk uit ons dagelijks leven weg te denken. Het is een van de meest populaire informatievoorzieningen geworden. We houden ons zelf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen via social media of zoeken nog even snel de openingstijden op van dat ene restaurant via Google. Maar wat betekent dit nou voor u als ondernemer?

Voor u als ondernemer betekent dit, dat u er verstandig aan doet om op een effectieve manier op dit gedrag in te spelen. Als u nog geen website heeft, kan het aanschaffen hiervan de eerste stap in de goede richting zijn. Of heeft u al een website, maar bent u hierover ontevreden? Iedere website heeft zijn eigen doel, maar wat voor website past nou bij uw bedrijf?

Informatieve website

Men gaat er tegenwoordig van uit dat ieder bedrijf een website heeft, een gebruiksvriendelijke en mooie website geeft snel een vertrouwd gevoel. Het ontbreken van een website of het hebben van een onaantrekkelijke website kan dan ook afbreuk doen aan het imago van je bedrijf. Een informatieve website is niet alleen goed om bestaande klanten te voorzien van de juiste informatie. Het is natuurlijk ook geschikt voor het verkrijgen van nieuwe klanten, zo kunt u bijvoorbeeld denken aan het boverderen van de vindbaarheid van uw website via verschillende zoekmachines. Maar niet alleen zoekmachine optimalisatie (SEO) kan u helpen bij uitbreiden van uw klantenkring. Buiten SEO zijn zoekmachine adverteren (SEA) en social media handige hulpmiddelen bij het promoten van uw website. Een informatieve website is geschikt voor ieder bedrijf met een fysieke locatie, en ieder bedrijf met een product of dienst dat niet online word verkocht. KIWI webgroep heeft verschillende professionele templates.

Webshop

Webshops worden steeds populairder onder de ondernemers, wist u dat 30% van alle bedrijven al verkoopt via de website? Het hebben van een webshop kan natuurlijk erg voordelig zijn, zo is het mogelijk om 24 uur per dag producten te verkopen zonder het hebben van een fysieke winkel. Een webshop maakt het dus ook mogelijk voor kleinere ondernemers om te concurreren met grotere ondernemers. Kortom, een webshop is een aanrader voor zowel kleine ondernemingen zonder fysieke locatie als grotere bedrijven met een uitgebreid klantenbestand. Wilt u een webshop laten maken, dan bent u bij KIWI webgroepaan het juiste adres.

Grafische aspecten

Het grafisch aspect van een website is vaak cruciaal, de manier waarop informatie word geplaatst en gepresenteerd kan er voor zorgen dat een bezoeker verder kijkt of juist niet. Ook belangrijk is de huisstiijl van het bedrijf, dit is vaak een herkenningspunt voor de bezoekers. Het verwerken van de huisstijl en relevante afbeeldingen in de website kan zorgen voor een completer eindresultaat. Zorg er dus voor dat de uitstraling van de website overeen komt met de identiteit van het bedrijf.
Wilt u een (nieuwe) website laten maken? Vraag dan nu geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.