Misschien wel het allerbelangrijkste is het gebruikte beeldmateriaal. In het tijdperk van digitale fotografie wordt maar al te vaak even een kiekje geschoten van het gerecht met de smartphone. Maar voedsel fotograferen is meer dan zomaar even een kiekje nemen. Culinaire fotografie is een specialisme binnen de wereld van fotografie, een specialisme waar niet veel fotografen zich aan wagen. Niet alleen heb je fotografisch kennis nodig, maar ook kennis van voedsel, voedselbereiding en presentatie.
Bij food fotografie laat je als fotograaf niet alleen het gerecht, prachtig opgemaakt op een mooi bord, zien in een 2-dimensionale versie, maar moet je ook gelijktijdig de geur, de smaak en de emotie van het proeven van het gerecht overbrengen.
Natuurlijk kun je gebruik maken van stockfotografie van een gerecht zoals je het ook ongeveer op de kaart hebt staan maar dit past uiteraard niet bij het uitgangspunt van een website laten maken in jouw huisstijl waarbij een grafisch vormgever moeite doet om de sfeer, de kwaliteit en de emotie van je horecaonderneming aan de bezoeker van je website te tonen.