Wil je een eigen webshop starten, maar heb je weinig technische kennis of een beperkt budget? Dan is een WooCommerce webshop met WordPress wellicht iets voor jou.
 

Technische kennis

Voor het starten van een professionele webwinkel heb je al snel veel technische kennis of een ruim budget nodig. Het opzetten en optimaliseren van een webshop vergt namelijk technische kennis die de meeste ondernemers niet hebben, en ontwikkelaars kosten al snel veel geld. WordPress en WooCommerce zijn open-source frameworks die wereldwijd door veel mensen worden gebruikt, dit zorgt ervoor dat er veel goedkope en gratis plugins en thema’s te vinden zijn die veel tijd kunnen besparen bij het opzetten of beheren van een webshop.

Als je een webshop wil laten maken met veel (complexe) producten is WordPress niet de beste optie. Maar wil je bijvoorbeeld klein beginnen of heb je niet veel budget, dan is een WooCommerce webshop met WordPress de ideale optie.

Een nadeel van WordPress webshops is dat ze vaker geupdate moeten worden, hierbij komt kijken dat je regelmatig backups moet maken van je database, als je geen technische kennis hebt en ook niemand kent die je herbij kan helpen, zul je professional moeten inhuren. Omdat het framework zo ontzettend populair is, zijn er ook meer hackers waartegen je de webwinkel moet beveiligen.

Voor- en nadelen van een WordPress webshop

Voordelen van een WordPress webshop:

  • Gemakkelijk uit te breiden door talloze plugins en thema’s
  • Doordat het zo veel wordt gebruikt is er ontzettend veel informatie over te vinden
  • Goedkoper dan e-commerce platforms zoals Magento

Nadelen van een WordPress webshop:

  • Regelmatig updates doorvoeren of laten doorvoeren door een professional
  • Plugins kunnen de webshop vertragen en veiligheidsrisico’s vormen
  • Als je er niet aan gewend bent is het al snel een overweldigend systeem

WooCommerce cases

woocommerce webshop met wordpress
Case bekijken
woocommerce webshop met wordpress
Case bekijken

Wil je ook een WordPress webshop?

Wil je een woocommerce webshop laten maken met wordpress? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met een van onze specialisten om de mogelijkheden te bespreken.