Elk jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van webdesign. Dit zijn de belangrijkste en opvallendste trends voor 2017.

Volop aandacht voor video's en animaties

Beweging trekt automatisch aandacht. Het is dus erg logisch dat we in 2017 steeds meer video's en animaties op websites zien verschijnen. We hebben het dan niet alleen over instructievideo’s waarin u uw product of dienst promoot. Bij deze nieuwe trend zijn de video's en animaties namelijk echt onderdeel van het webdesign. Ze brengen sfeer en nemen de bezoekers mee in het verhaal dat u wilt vertellen.

Er schuilt wel enig gevaar in het gebruik van bewegende beelden. Want als u het teveel gebruikt dan leidt het toch behoorlijk af. Vervang een video daarom eens voor een cinemagraph. Dit is een foto waar één bewegend element in zit verwerkt. Het is subtiel maar het trekt wel direct de aandacht.

Trendy kleuren en vormen

Video's zijn zeker niet de enige manier om aandacht te trekken. Met een opvallende kleur komt u namelijk ook een heel eind. Dit jaar is het een trend om één kleur te kiezen die er echt uitspringt. Wordt het felrood of blauw? Of durft u toch wat felgele accenten in uw website te verwerken? U mag het zeggen.

Een andere opvallende trend is het gebruik van geometrische vormen. Zo zien we veel driehoeken, vierkanten en zeshoeken verschijnen. U bepaalt zelf hoe u deze vormen in uw website verwerkt. Sla dus aan het experimenteren en laat u verrassen door het resultaat.

Websites met een wit kader

Schilderijen en foto's zijn meestal voorzien van een lijst of een passe-partout. Zo'n kader zorgt ervoor dat het beeld los komt te staan van de omgeving. Hierdoor kunnen de kijkers zich optimaal concentreren op datgene waar het écht om draait.

Het witte kader is in 2017 overgewaaid naar de wereld van het webdesign. Het doel is hetzelfde. Het moet bezoekers namelijk helpen om zich beter te focussen. En daarnaast ziet zo'n wit kader natuurlijk ook gewoon erg mooi uit.

Een opvallende opvolger voor het hamburgermenu

Het hamburgermenu is voor veel websitebouwers een punt van discussie. Het voordeel is dat dit icoon met de drie horizontale strepen maar weinig ruimte in beslag neemt. Dit is voor mobiele websites natuurlijk ideaal. Maar op de desktopversie van een website is zo'n verstopt menu toch niet heel erg handig.

Het fullscreen navigatiemenu moet dit jaar dé opvolger worden van het hamburgermenu. Zodra bezoekers het menu aanklikken dan opent het zich over het hele scherm. Het is misschien nog even wennen maar het in ieder geval wel erg duidelijk en overzichtelijk.

Een optimale gebruikerservaring op elk apparaat

In 2017 zien we dat websites nóg mobielvriendelijker gaan worden. Responsive webdesign is al goed begin. Hierbij past het ontwerp van de website zich aan aan de grootte van het scherm. Maar dit jaar gaat het wat verder dan dat. Voor het maken van een mobielvriendelijke website wordt het complete design namelijk aangepast. Denk bijvoorbeeld aan een speciaal navigatiemenu of een andere indeling van de website. En dat is hard nodig aangezien internetten op een smartphone of tablet nu eenmaal anders werkt dan op een desktop.

Uw eigen website laten maken?

Een professionele website heeft in feite twee twee elementen nodig: een optimale gebruikerservaring én een onderscheidend design. Bij KIWI webgroep helpen we u graag bij het ontwerpen en bouwen van de perfecte website. Dus bent u op zoek naar een professional die op de hoogte is van de nieuwste trends op het gebied van webdesign? Vraag dan vandaag nog een offerte bij ons aan!